12 tammikuuta, 2006

KARBAMID

Aamulla laitoin selkään Eucerinin "Foot Creamiksi" nimettyä voidetta, jossa on karbamidiä 10%. Muistan hoitajan kertoneen Ihopisteessä, että voidetta ei kannata käyttää terveelle iholle, eikä etenkään kasvoille. Vaikuttava urea nimittäin kiihdyttää ihosolujen uusiutumista, ja aiheuttaa näin terveelle iholle käytettynä ylimääräistä hilseilyä. Selän iho oli sen verran auki, että päätin ottaa näytteenä saamani tuubin käyttöön.
Taivaallinen kirvely alkoi selässä ja lopetti kutinan. Terveihoinen tuskin ymmärtää sitä helvettiä, minkä jatkuva kutina aiheuttaa. Monilla atoopikoilla onkin masokistisia tapoja esim. polttaa ihoaan kuumalla vedellä tai hiustenkuivaajalla. Kipu on kutinaa parempi vaihtoehto. Huono puoli noissa "välineissä" on se, että molemmat kuivattavat ihoa entisestään. Karbamid-voide auttoi asiaa tässä, haju sen sijaan oli aika kauhea.

Illalla suihkussa käytyäni päätin "kukistaa ihottuman". Keinoksi valitsin Takrolimus-voiteen, joka on uusi, kortisonin rinnalle, kehitetty vaseliinipohjainen voide. Atoopikot tietävät, että Kelan 50%:n alennuksen saa vain B-todistuksella, jonka kirjoittaa oma lääkäri. Nyt istun koneen äärellä puuvillahanskat käsissä ja odottelen, että voide imeytyisi edes hieman. Kun on yltä päältä paksun rasvan peitossa, tuntuu vaatteiden päällepukeminen epämiellyttävältä.

Ei kommentteja: