08 helmikuuta, 2005

A TOPIC

A topic on kreikkaa ja tarkoittaa "ilman järkeä" . Nimi viittaa atooppiseen allergiaan, jonka syntymisestä meillä on vielä varsin vähän tietoa. Tässä blogissa käsitellään atooppista ihottumaa, jonka kanssa kamppaileminen on raskasta. Varsinaisia paranemiskeinoja siihen ei ole vielä löytynyt, joskin on olemassa joitakin keinoja, joiden avulla oireita voidaan lievittää.

Perustimme tämän blogin, että atooppisesta ihottumasta kärsivät voisivat jakaa tuntemuksiaan sairauden kanssa elämisestä. Blogi ei ole ammattiauttajien ylläpitämä, ja se perustuu vertaistukeen ja sisäisten paineiden purkamiseen sellaisen sairauden kanssa, joka aiheuttaa paljon esim. kiusallisia tilanteita ihmisten kanssa. Välillä ulkonäkö on kummallisen punakka, kun iho päättää lehahdella mielivaltaisesti milloin mistäkin syystä. Muiden ihmisten on vaikea käsittää, kuinka paljon ihottuma elämää rajoittaa. Näitä paineita pyrimme purkamaan tässä blogissa kirjoittamisen avulla. Kenties samalla joku toinen atoopikko voi saada lohtua ihonsa kanssa elämiseen, kun lukee, kuinka omat ongelmat ovatkin samankaltaisia toisten atoopikkojen kanssa.

Voit kommentoida kirjoituksia halutessasi. Mikäli sinusta tuntuu, että haluaisit tulla mukaan kirjoittajaryhmään, lähetä sivussa näkyvään meiliosoitteeseen postia ja meilaa pyyntö liittyäksesi yhteisöön. Oletamme kirjoittajilta asiallista otetta atopiasta kertomisessa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä yksi atoopikko ilakoi tämän blogin perustamista, todella hyvä idea. Hauska käydä jatkossa seuraamassa blogin kehittymistä ja juttuja. Itselläni on tähän astisesti helpoin talvi takana, varmaankin lauhan talven ja syksyisen etelänmatkan vuoksi. Kyllä on helppo hymyillä :)

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on ollut atooppista ihottumaaa aina lapsesta asti. Nuoruudessa ihottumaa ei juuri ollut mutta finnejä oli kamalasti.Nyt aikuisena, työssäkäyvänä, ihottuma on pahentunut. Olen matalouslomittaja joten ihon suojaaminen olisikin tärkeää, mutta olen kokenut hanskojen käytön erittäin epämiellyttävänä enkä ole löytänyt hanskoja mistä pitäisin.Ihoni reagoi etenkin pesuaineisiin ja veteen ja likaan jota navetassa on. Nyt olen sairaslomalla pahan ihottuman takia ja yöt ovat vieläkin kamalia vaikka syön kortisonia ja antibioottia. kutinaa on kestänyt jo kuukauden ja hermothan tässä menee ja rasvaa ihan älyttömästi!!Ja jatkosta en tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

Koeta jaksaa. Oireesi ovat tuttuja. Tiedän myös hyvin, miltä helvetillinen kutina tuntuu. Toivotan Sinulle voimia ja jaksamista, ainakaan et ole sairauden kanssa yksin.