12 helmikuuta, 2005

SUP

Tänä vuonna talvi on ollut atoopikon kannalta mukava. Kuiva ja paukkuva pakkanen on kaunis ja perinteikäs, mutta saa kuivasta ihosta kärsivän kärsimään vielä enemmän. Siksi mielitalveni on räntäinen ja lauha. Ilman ollessa kylmää lisätään kodeissa huonelämmitystä, joka kuivattaa sisäilman niin, että kosteusprosentti saattaa olla viikkotolkulla alle 10%.

Mutta vaikka tänä vuonna tilanne ei ole ollut pahimmasta päästä, on suuri osa atooopikoista kuitenkin tuntenut sen nahoissaan. Olosuhteet talvella eivät ole koskaan ihon kannalta idyllisimmät. Jo parantavan auringonvalon puuttuminen saa ihon kunnon surkastumaan.

Talvea on jo kestänyt sen verran monta kuukautta, että ihoni on rikkoontunut yhä laajemmilta alueilta. Tilannetta helpottamaan aloitin sup-valohoidon. Kallistahan se on, mutta ei parempiakaan vaihtoehtoja ollut. Katsotaan nyt, mitä hoito saa aikaan. Sup-valo kuivattaa ihoa vielä enemmän, mutta rasvaamalla mahdollisimman usein hyöty kallistuu suuremmaksi kuin haitta. Osaa kuluista voi hakea takautuvasti Kelalta.

Ei kommentteja: