24 tammikuuta, 2007

ILMASTONMUUTOKSEN "HYÖTYJÄT"

Kun ihmiset ovat pahoitelleet leutoa talvea, olen pysynyt hiljaa ja ollut mielessäni kiitollinen siitä, että atoopikoille on suotu hieman helpottavampi vuosi. Pakkasten kiristyttyä luminen maa näyttää kyllä kauniilta ja tuo valoa mieleen, mutta ihon kunto heikkeni kuin napin painalluksella. Kiristys, kutina ja punoitus alkoivat välittömästi.

Hain lähetteen valohoitoon. Noudin ilmankostuttimen ullakolta, ja yritän kamppailla sen avulla ilman kuivuutta vastaan. Rasvaan ihoa vimmatusti. Voiteet helpottavat, mutta tukkivat samalla ihohuokosia ja saavat karvatuppitulehdukset valloilleen. Näytän siltä kuin minulla olisi joku rokko. Energiaa kuluu ihoon ja voimavarat tuntuvat taas loppuvan. Nukun pitkään ja huomaan, kuinka ihostani on jälleen tullut "normaalin arkitaiston" sijaan sotatanner. Kunpa tulisi jo kesä.

7 kommenttia:

Pälli kirjoitti...

Voi ei :(

Olen itse nyt täällä Vancouverissa, missä on näin talviaikaan nollan tienoilla ja vetistä. Pari viikkoa ollaan oltu, ja kostea ilmasto tuntuu tekevän hyvää - melkein joka päivä sataa vettä, enemmän tai vähemmän koko päivän. Saa nähdä mitä tapahtuu kun tulee kevät, eli kohtsillään. Vesijohtovesi taasen on kamalaa, mutta kaikkiaan taitaa olla plussan puolella tilanne.

On se kummallista, miten sen pakkasen tosiaan heti tuntee ihossa. Toivottavasti sielläkin ilmat pian lämpenee ja tulee kevätsateita...

kortisoni kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä vaihtaa välillä maisemaa ja testata myös, minkälainen ilmasto tuntuu iholle parhaimmalta. Itse koen, että varsinainen trooppinen ilmasto ei välttämättä olisi edes se paras, vaan sellainen suhteellisen hyvä kosteus, jossa ei kuitenkaan hikoile liikaa.
Toivottavasti Vancouver osoittautuu mukavaksi ja voit hyvin siellä.

Kaakkonen kirjoitti...

Nyt joudun kehuskelemaan onnenpotkullani ihon suhteen. Voin mainiosti, paremmin kuin moneen moneen vuoteen. Syynä on se että vietin 6kk Intianvaltameren äärellä. Aluksi hikoilu sai ihon kutisemaan mutta pikkuhiljaa siihen tottui ja ihottumaa juuri ei ollut ja ihoa tarvitsi rasvata vain kevyesti kerran päivään peseytymisen jälkeen. Ihmeitä tapahtuu ja vieläkin iho on kunnossa, vaikka suomessa olen ollut jo yli kuukauden! Tokihan kuivemmaksi hipiä on muuttunut, mutta uskomaton olo olla terveenä, tätä oloa kyllä osaa arvostaa! Voidesuositus: Karitevoi, kallista, mutta kuiville kasvoille kannattaa kokeilla ( ihanan kosteuttavaa!) http://www.ecosmet.net/

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Karvatuppi tulehdukseen on itselläni auttanut ns. riha voide. Ja ennaltaehkäisyssä vaihtaa perusvoide kevyempään esim. apobase oilysta cremeen tai essex plussasta lotioniin. Voide on liian öljypitoista jos iho kutiaa laiton jälkeen (ei hengitä) ja liian vesipitoista (ohutta) jos kirvelee.
kts. myös facebook atopic dermatitis group

Anonyymi kirjoitti...

Totta, riha-voide (sis. rikkihappoa ja hydrokortisonia aqualan voidepohjaan) on hyvä niihin tulehdusperäisiin ihottumiin, joissa esiintyy jopa aknea tai juuri karvatupen tulehduksia.

Unknown kirjoitti...

Kuuman kostea ilmasto tekee todellakin hyvää, olin itse viime kesänä Kaakkois-Aasiassa ja lämpöä oli jotain +40 ja suhteellinen kosteus lähellä sataa. Eikä iho ole ollut vuosiin niin hyvänä! Hikoilun vuoksi joutui käymään kaksi kertaa päivässä suihkussa, eikä edes tarvinnut rasvata sen jälkeen. Joka on siis TÄYSIN käsittämätöntä :) Mulla palautui entiselleen kyllä aika pian kotiin paluun jälkeen.. eli pitäis varmaan muuttaa sinne :)

Anonyymi kirjoitti...

Totuuden jäljille pääsee kun seuraa ilmastomuutoksen TALOUDELLI$IA HYÖTYJIÄ. Follow the money....