19 kesäkuuta, 2007

ATOOPIKON ARKEA

Laitoin lakanat pyykkiin ja vaihdoin tilalle uudet, puhtaat, valkeat. Kävin suihkussa ja rasvasin ihon huolellisesti. Aamulla tyyny oli täynnä verisiä viiruja. Aamupuuhat kuluivat kylpyhuoneessa tarkastellen, mistäs kohtaa tällä kertaa pääsi vuotamaan.

12 kesäkuuta, 2007

OLIIVIÖLJYÄ

Hyväilevästä kesästä huolimatta iho on vaatinut kärsivällisyyttä toden teolla. Kuivuuttaan ovat rutisseet kaikki ohuet ihoalueet, eli kasvojen ja kaulan lisäksi kropan taitekohdat. Voiteita on saanut lisäillä kymmeniä kertoja päivässä, ja välillä on tuntunut, ettei uskalla hymyillä, ettei jostakin kohtaa repeäisi.

En ole ollut koskaan suoranainen öljyjen ystävä. Olen välttänyt niiden käyttöä siksi, että niissä saattaa olla joitakin yrttejä, jotka luonnonmukaisuudestaan (sinänsä hyvä) huolimatta saattavat aiheuttaa allergiaoireita. Ceridalia käytin joskus paljonkin, mutta en pitänyt siitä, miten se sottasi ja läiskyi helposti joka paikkaan, kun sitä levitti iholle. Sinänsä se tuntui hyvältä, mutta liekö syynä siihen vain kyllästyminen, kun jätin sen pois.

Eilen kuitenkin pullotin neitsyt oliiviöljyä pienempiin pulloihin ja sitä läikähti pöydälle. Oliiviöljyhän on kallista eikä sitä mielellään tuhlaisi. Hetken mielijohteesta kostutin sormeni pöydällä olevaan läikkään ja rupesin levittämään öljyä käsivarsiin ja kasvoille. En erityisemmin pitänyt oliiviöljyn tuoksusta (sehän on aika ruokaisa), mutta olin todella hämmästynyt, miten hyvin öljy piti kosteuden. Koko iltana ei tarvinnut lisätä voiteita ollenkaan. Öljyn vaikutuksesta ihastuneena laitoin sitä aamullakin. Ajattelin, että käytetään nyt niin kauan kuin se tuntuu hyvältä. Vinkin päätin kirjoittaa tännekin, jos joku on kokeilunhaluinen tai kiinnostunut lukemaan toisten kokemuksista.