19 kesäkuuta, 2007

ATOOPIKON ARKEA

Laitoin lakanat pyykkiin ja vaihdoin tilalle uudet, puhtaat, valkeat. Kävin suihkussa ja rasvasin ihon huolellisesti. Aamulla tyyny oli täynnä verisiä viiruja. Aamupuuhat kuluivat kylpyhuoneessa tarkastellen, mistäs kohtaa tällä kertaa pääsi vuotamaan.

2 kommenttia:

Pälli kirjoitti...

Hei,


en tiedä tepsiikö, mutta pesukoneen puhdistamiseen voi kokeilla sitruunahappoa. Sitä saa apteekista. Sitten vain pesuaineen sijaan sitä ja pisin ja kuumin ohjelma kone tyhjillään pyörimään. Tätä suositellaan muovikoneille kerran vuodessa tai useammin tarpeen mukaan... pitäisi auttaa muunkinlaisiin hajuihin.

kortisoni kirjoitti...

Kelalta voi myös hakea tukea pesukoneen hankkimiseen atopian perusteella. Näin siis, jos siis vanha kone on hajonnut tai ei ylipäänsä omista pesukonetta. Se on välttämätön kapistus atoopikoille, kun vaatteet ja lakanat tahriintuvat helposti ja kulutus on kovaa.

Varmaan tässäkin, kuten Kelan kanssa aina, on toimistokohtaista, kuinka tukeen suhtaudutaan. Mutta tunnen muutaman, joille Kela on kustantanut esim. puolet pesukoneen hinnasta.

Taisteluahan Kelan kanssa saa harjoittaa jatkuvasti. Mutta mitä enemmän näitä tukia haetaan, sitä konkreettisemmin he ymmärtävät atoopikon elämän vaikeuden.
Siitä koneen putkien puhdistamisesta kysyisin ihan alan liikkeistä tai esim. Iholiitosta.